Safari in Kenia in de buurt van Glamping Kenya eco lodge Hotel in Nanyuki

Safari in Kenia een onbeschrijfbare ervaring

Het woord safari komt uit het Swahili; waar het ‘Lange Reis’ betekent. Dit woord stamt weer af van het Arabische woord سفر (safar) dat reis betekent. Een reis naar Kenia zonder safari is als reizen met je ogen dicht.

ondertussen  betekent "safari" een gamedrive door een natuurgebied, waarbij je op zoek gaat naar de beroemde wilde dieren van Afrika.

Een Safari in Kenia is een echt "must do".

Safari in Kenia in de buurt van Glamping Kenya eco lodge Hotel in Nanyuki

Hoe ziet een Safari in Kenia eruit :

•    Een safari in Kenia gebeurt in 4X4  jeep (of te voet, of per fiets of te paard), met veel ruimte om te kijken en te fotograferen. vanuit onze jeeps kan je foto's vanuit het open dak maken. Onze chauffeur is zeer getraind in het spotten van dieren en hij zoekt de vlaktes, bomen en struiken af naar dieren. Bij sommige safari’s in Kenia heb je ook nog een spotter. 
•    Een safari in Kenia begint meestal vroeg in ochtend. Dit heeft verschillende redenen. Het is op dat moment nog koel en relatief veel dieren zijn op pad om te eten. Ook kan je dan nog nachtdieren tegen komen, waaronder de dieren die net wakker zijn geworden. Ook voor foto’s is het veel beter, want vroeg in de ochtend is het licht het mooiste voor je foto's. .Wanneer  het te warm wordt gaan veel dieren schuilen, waardoor je veel minder dieren ziet. Terwijl alle roofdieren jagen als het koel is, dus ook dat mis je dan.
•    Voor een Safari in Kenia is de Masai Mara wereldberoemd . De reden is omdat je hier veel diverse soorten dieren kunt zien. Maar is in de topseizoenen zéér zéér druk waardoor je soms letterlijk moet aanschuiven in het rijtje. Maar je hebt meer keuzes voor een safari; zoals safari in Tsavo (beroemd vanwege zijn vele olifanten), Safari in Nakuru (ongekend veel flamingo’s en dat trekt andere dieren aan), Safari in Amboseli (veel grote safaridieren zoals olifant, buffel en giraf) ....
•    Indien je tijdens je safari in Kenia eens uitzonderlijke dieren wil zien dan moet je een safari in Samburu National Reserve doen, daar zie je namelijk dieren die je nergens anders in Afrika kan spotten in de natuur, zoals de Grévy zebras, de Netgiraffe, de Beisa Oryx, de generoek en de Somalische Struisvogel.
•    Een Voetsafari in Kenia kan ook in verschillende parken waaronder Solio Ranch.
•    Wil je een fietssafari maken in Kenia, dit alles kunnen we je ook aanbieden, alsook een paardrij safari in Kenia.
•    Tijdens je safari in Kenia kan je ook kennismaken met de laatste 2 witte neushoorns van het Noordelijke Ras. Deze kan je vinden in Ol Pejeta National Reserve.
Voor een Safari in Kenia Contacteer  ons om alle mogelijkheden te bespreken. Wij maken je droom waar.
Een safari in Kenia is een beleving, die je minstens 1x in je leven moet hebben gedaan.
Voor een georganiseerde safari in Kenia kan je ons altijd contacteren. Zie onze contactpagina.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×