Safari in Samburu National Reserve


Safari in Samburu National Reserve : gelegen op 2 1/2 uur van Glamping Kenia - hotel in Nanyuki.

Safari in Samburu & Shaba Nationaal Reservaat

Safari in Samburu Nationaal Reservaat.

Wanneer je besluit om een ​​safari te doen in Samburu National Reservaat, merk dan op dat dit ongeveer 350 km van Nairobi ligt en ongeveer 170 km van Glamping-Kenya en dat het nationale reservaat in totaal 104 vierkante kilometer groot is.

Een Safari in Samburu National Reserve heeft veel te bieden als safaribestemming.

Waarom kiezen voor een Safari in Samburu Nationaal Reservaat?

Een safari in Samburu Nationaal Reservaat kies je uiteraard om de originele Big Five te spotten, en vooral ook omdat het park minder toeristisch en dus minder druk is dan de traditionele parken in Kenia.

 • Neushoorns zijn ten prooi gevallen aan stropers, maar er zijn genoeg leeuwen, luipaarden en olifanten.
 • Olifanten zijn hier het meest dominante zoogdier, met volgens de laatste telling ongeveer 900 individuen! En het is mogelijk om dichtbij ze te komen, voor de ultieme olifantenervaring.
 • Je kan ook jachtluipaarden spotten tijdens een safari in Samburu National Reserve en Shaba National Reserve, hoewel deze grote katachtigen vrij zeldzaam zijn.

Samburu Nationaal Reservaat is ook gekend om hun eigen Special Big Five

Samburu Nationaal Reservaat en Shaba reservaat zijn het meest bekend om hun eigen Big Five:

 • Beisa oryx is gkend om zijn  indrukwekkend rekbare nek;, met puntige hoorns en kenmerkende markeringen
 • Reticulated Giraf is gekend door hun rechthoekige giraftekeningen. Ze zijn ook veel groter dan de andere giraffen in Afrika.
 • Somalische struisvogel heeft een vederlichte verrukking.
 • Grevy's zebra, om hun slimme krijtstreeppatroon;
 •  Gerenuk

 hyena's en zelfs af en toe een wilde hond kunnen uw safari in Samburu National reserve compleet maken.

 De savanne zorgt voor begrazing van een groot aantal herbivoren, terwijl de rivier de thuisbasis is van nijlpaarden en krokodillen. Andere zoogdieren die je kunt spotten zijn Grant's gazelle, Kirk's dikdik, impala's, waterbokken, wrattenzwijnen en olijfbaviaan!

 • Wanneer je Kenia bezoekt mag een safari in Samburu National Reserve en een safari in Shaba National Reserve zéker niet ontbreken.
 • Het is al meer dan 7 jaar geleden (sinds 2016) dat Shaba en Samburu worden verondersteld éé te zijnn.
 • Als je een Safari in Samburu National Reserve doet, zul je merken dat de Ewaso Ngiro-rivier door het reservaat stroomt.
 •  Wat u misschien nog niet weet: Tijdens jouw safari in Samburu National Reserve of je safari in Shaba National Reserve kunt u niet alleen de Big 5 ontmoeten, u zult andere soorten dieren spotten dan in de rest van alle Keniaanse Nationale Parken.
 • Spot de langhalzige gerenoek antilopen die op hun achterpoten balancerent om door hoge takken te snuffelen of de blauwhuidige Somalische struisvogel. Samen met de beisa oryx, de netgiraf en de grèvy zebra  zijn al deze hierboven genoemde dieren nergens anders in Kenia te bespeuren behalve dan in Samburu National Reserve en tijdens een safari in Shaba National Reserve.
 • Luipaarden sluipen in het rivierbos en er zijn ook leeuwentroepen aan weerszijden van de rivier.

 Het Shaba National reservaat herbergt ook meer dan 400 soorten vogels, waaronder de trekkende soorten die met de korte regenbuien in november arriveren.

 

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×