Dagtochten en beklimming Mount Kenia
De beklimming van Mount Kenya en dagtrekkings kunnen via Glamping-Kenya geboekt worden. Wij organiseren de beklimming van Mount Kenya voor jou en je privé groep.
Vraag onze voorwaarden als je klaar bent om de moeilijkste berg van Afrika te beklimmen.
Dagtochten en beklimming Mount Kenya
“De beklimming van de Mount Kenya is veel cooler dan de beklimming van die anderen berg.”
De beklimming van Mount Kenya is van een totaal andere orde. Natuurlijk moet je de Kilimanjaro ook beklimmen, maar als je op zoek bent naar een interessantere berg in Afrika, kom je vroeg of laat beklimming Mount Kenya tegen. Mount Kenya biedt buitensporters en bergbeklimmers verschillende mogelijkheden om één van de drie toppen van Mount Kenya te beklimmen. Elke top heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad.Eerst zullen we ons vooral richten op de makkelijkste maar niet minder spannende manier van het beklimmen van Mount Kenya: te voet en zonder uitvoerige klimuitrusting. We spraken een gids en porter die honderden keren Mount Kenya heeft beklommen en graag zijn inzichten en tips met ons deelt.
De hoogste berg van Afrika? Kilimanjaro. Dat weet iedereen, maar wist je ook dat beklimming Mount Kenya de tweede hoogste berg van Afrika is ? Met 5.199 meter is Batian Peak iets hoger dan Nelion (5.1888m) en Point Lenana (4.985m). Als je de eerste twee genoemde pieken wilt beklimmen, dien je de nodige klimervaring te hebben, plus de juiste uitruisting. Echter, als je Point Lenana wilt beklimmen, heb je genoeg aan een paar goede wandelschoenen. De op twee na hoogste top van de op één na hoogste berg van Afrika is in een paar dagen tijd te bereiken. Onze gids is je al een paar honderd keer voorgegaan en tegenwoordig deelt hij zijn kennis met trekkers van over de hele wereld die naar Point Lenana willen trekken.
Beklimming Mount Kenya Feiten
Hoe hoog is de Mount Kenya?
Iedereen kan de hoogste berg in Afrika noemen, maar wist je dat de Mount Kenya de op één na hoogste is? Met 5.199 meter is de Batian-piek iets hoger dan de Nelion (5.1888 m) en de Point Lenana (4.985 m). Als je de eerste twee pieken wilt beklimmen, heb je wat ervaring nodig in traditioneel rotsklimmen. Als je echter de Point Lenana wilt beklimmen, is een degelijk paar wandelschoenen voldoende. Je kunt de op twee na hoogste piek van de op één na hoogste berg van Afrika bereiken in slechts een paar dagen wandelen.
Waar ligt de Mount Kenya?
De berg bevindt zich in centraal Kenia, 150 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Nairobi. De met sneeuw bedekte berg ligt verrassend dicht bij de evenaar, ongeveer 16,5 kilometer ten zuiden ervan. De Mount Kenya ligt 320 kilometer ten zuiden van de Kilimanjaro.
De Mount Kenya is gelegen vlakbij Glamping Kenya lodge.
De vitale rol van Mount Kenya
Mount Kenya is niet alleen een geweldige berg om te zien en te beklimmen. De op één na hoogste berg van Afrika is een belangrijk waterwingebied en dat speelt een vitale rol in de landbouwsector op de lagere hellingen van de berg. "Daarom zul je zien dat elke deur in de huizen rond Mount Kenya gericht is op de berg. De mensen geloven dat de Goden op de berg zijn en zij zorgen ervoor. Zonder regen, geen gewassen", legt onze gids uit. "Bovendien speelt het toerisme voor beklimmen van de Mount Kenya een andere belangrijke rol. Veel mensen hebben een baan als gids, kok of porter op de berg. De trekkingindustrie zorgt zeker voor een positieve verandering in het levensonderhoud van de mensen op en rond Mount Kenya". De Kikuyu, Ameru, Embu en Maasai noemen allemaal Mount Kenya hun thuis.
Tips voor het beklimmen van Mount Kenya.
Rustig aan doen is essentieel als je hoogteziekte wilt voorkomen en je doel met succes wilt bereiken. "Zodra je de 3000 meter haalt, moet je het wat rustiger aan doen. Je moet ook veel water drinken om goed gehydrateerd te blijven."
De meeste tochten voor de beklimming van de Mount Kenya zijn of 4,5 of 6 dagen. Als je de tijd hebt, is het beter om het op zijn minst in 5 dagen te doen. Dit geeft je meer tijd om te acclimatiseren en op deze manier wordt de trekking geen haast klus. Dit geeft je ook de mogelijkheid om een van de langere routes te doen, zoals de 6-daagse Burguret-Chogoria Traverse. Persoonlijk hou ik van de Chogoria-kant van de berg", vertelt onze gids.
Wat is het beste seizoen voor het beklimmen van Mount Kenya?
Beklimmen van de Mount Kenya kan het hele jaar door gebeuren. Maar als je de beste omstandigheden wilt, dan moet je plannen maken voor januari tot en met maart of juni tot en met oktober. Dan vermijd je het regenseizoen en krijg je het beste weer en daarmee het beste uitzicht, Natuurlijk kan het weer op de berg moeilijk te voorspellen zijn, maar als je in het juiste seizoen gaat, heb je de meeste kans op de perfecte omstandigheden.
Beklimmen van de Mount Kenya vereist fatsoenlijke spullen. Vooral de basics zoals een 80-90l L rugzak en kwaliteit trekking sokken.
Technische kleding
- Waterdichte jas, ademend met capuchon
- Geïsoleerde jas, synthetisch of dons
- Zachte jas, fleece of softshell
- 2 Shirts met lange mouwen, lichtgewichte stof
- T-shirt met korte mouwen, lichtgewicht en sneldrogend
- Waterbestendige broek
- 2 Wandelbroeken (afrits)
- Fleece broek
- Korte broek (optioneel)
- Lang ondergoed (sneldrogende stof aanbevolen)
- Ondergoed
- Sport beha voor de vrouwen
Hoofdbedekking
- Zonnehoed voor bescherming tegen de zon
- Gebreide muts voor warmte
- Balaclava, buff, bandana
Voor de handen
- Handschoenen, warm (waterdicht aanbevolen)
- Handschoenliner, dun, synthetisch, onder handschoenen gedragen voor extra warmte (optioneel)
Schoeisel
- Wandelschoenen, warm, waterdicht, ingereden, met reserveveters
- Sportschoenen, te dragen in het kamp (optioneel)
- Minimaal 3 paar sokken, dik, wol of synthetisch
- 3 Sokliners, strak, dun, synthetisch, onder sokken gedragen om blaren te voorkomen
- Gaiters, waterdicht (optioneel)
Accessoires
- Slaapzak, warm, vier seizoenen
- Slaapzak liner, voor extra warmte (optioneel)
- Wandelstokken (aanbevolen)
- Hoofdlamp, met extra batterijen
- Duffel tas, (waterdicht aanbevolen) voor porters om je uitrusting te dragen.
- Daypack, om persoonlijke spullen te dragen.
Extra’s
- Toiletartikelen (optioneel)
- Medicijnen
- Zonnebrandcrème
- Lippenbalsem
- Insectwerend middel, DEET bevattend
- Eerste Hulp kit
- Handdesinfecterend middel
- Nood toiletpapier
- Natte doekjes (biologisch afbreekbaar)
- Snacks, lichtgewicht, hoog caloriegehalte, hoge energie
- Pen en notitieblokje voor aantekeningen of dagboek (optioneel)
- Camera met extra batterijen (optioneel)