Safari in Shaba Nationaal Reservaat Kenia


Een safari Safari in Shaba National Reserve : op slechts 3 uur van Glamping Kenia- hotel in Nanyuki 
 

Safari in Shaba Nationaal Reservaat

Safari in Shaba Nationaal Reservaat en Samburu Nationaal reservaat

De savanne zorgt voor de begrazing van een groot aantal herbivoren, terwijl de rivier de thuisbasis is van krokodillen en nijlpaarden. Andere zoogdieren die je kan spotten zijn Grant's gazelle, Kirk’s dikdikwaterbokken, impala’s, olijfbavianen en wrattenzwijnen.

Wanneer je besluit om op ​​safari te gaan in Shaba National Reservaat, zal je merken dat dit op dat dit ongeveer 350 km van Nairobi ligt en ongeveer 170 km van Glamping-Kenya Eco lodge – Hotel in nanyuki,  en dat het Nationaal Reservaat in totaal 104 vierkante kilometer groot is.

Een Safari in Shaba National Reservaat heeft veel te bieden als safaribestemming.

Waarom kiezen voor een Safari in Shaba Nationaal Reservaat?

Een safari in Shaba Nationaal Reservaat kies je uiteraard om de originele Big Five te kunnen spotten, en vooral ook omdat het park minder toeristisch en dus minder druk is dan de traditionele parken in Kenia.

 • Neushoorns zijn ooit ten prooi gevallen aan stropers, maar er zijn er nog steeds voldoende. Je vindt er uiteraard ook leeuwen, luipaarden en olifanten.
 • Olifanten zijn hier het meest dominante zoogdier, met volgens de laatste telling ongeveer 900 individuen! En het is mogelijk om dichtbij ze te komen, dit geeft de ultieme olifantenervaring.
 • Hoewel de grote katachtigen vrij zeldzaam zijn, kan je ook jachtluipaarden spotten tijdens een safari in Shaba Nationaal Reservaat en Samburu Nationaal Reservaat.

Shaba Nationaal Reservaat is ook gekend om hun eigen Special Big Five

Shaba Nationaal Reservaat en Samburu Nationaal reservaat zijn het meest bekend om hun eigen Big Five:

 • Retuculated Giraf is gekend door hun rechthoekige giraftekeningen. Ze zijn ook veel groter dan de andere giraffen in Afrika.
 • De Beisa oryx is gekend om zijn  indrukwekkend rekbare nek;, met puntige hoorns en kenmerkende markeringen
 • De Somalische struisvogel heeft een vederlichte verrukking.
 • En zeer spectaculair zijn ook de Grevy's zebra, deze zijn gekend om hun smalle krijtstreeppatroon;
 •  En ook de Gerenuk antilopen kan je hier zien.

Hieronder vindt je meer uitleg over deze dieren.

Wanneer je Kenia bezoekt mag een safari in Shaba Nationaal Reservaat en een safari in Samburu Nationaal Reservaat zéker niet ontbreken.

 • Het is al meer dan 7 jaar geleden (sinds 2016) dat Shaba en Samburu worden verondersteld één te zijn.
 • Als je een Safari in Shaba Nationaal Reservaat doet, zul je merken dat de Ewaso Ngiro-rivier door het reservaat stroomt.

 Wat u misschien nog niet weet: Tijdens jouw safari in Shaba Nationaal Reservaat  kan je niet alleen de Big 5 ontmoeten, je zal andere soorten dieren spotten dan in de rest van alle Keniaanse Nationale Parken.

 • Spot de langhalzige gerenoek antilopen die op hun achterpoten balancerent om door hoge takken te snuffelen of de blauwhuidige Somalische struisvogel. Samen met de beisa oryx, de netgiraf en de grèvy zebra  zijn al deze hierboven genoemde dieren nergens anders in Kenia te bespeuren behalve dan in Shaba Nationaal Reservaat en tijdens een safari in Samburu Nationaal Reservaat.
 • Luipaarden sluipen in het rivierbos en er zijn ook leeuwentroepen aan weerszijden van de rivier.
 • zij vormen de Shaba Big 5!
 •  hyena's en zelfs af en toe een wilde hond kunnen uw safari in Shaba Nationaal Reservaat compleet maken.

 

 Het Shaba National reservaat herbergt ook meer dan 400 soorten vogels, waaronder de trekkende soorten die met de korte regenbuien in november arriveren.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×