Safari in Ol Pejeta Conservancy


Safari in Ol Pejeta Conservancy ligt op slechts 50 minuten rijden van Glamping Kenya Lodge - hotel in Nanyuki 
 

Safari Gamedrive in Ol Pejeta

Safari in Ol Pejeta

 Safari in Ol Pejeta : een van de belangrijkste reservaten van het Laikipia-plateau waar alle Big Five aanwezig zijn.

Een safari in Ol Pejeta omvat het grootste zwarte neushoornreservaat in Oost-Afrika, een populatie zuidelijke witte neushoorns; een toevluchtsoord voor de laatste twee noordelijke witte neushoorns die in de wereld zijn achtergebleven.

 • Twee van de meest bijzondere wezens op aarde, Najin en Fatu, zijn de laatste twee noordelijke witte neushoorns die vandaag nog in leven zijn:
 • Ze zijn moeder en dochter en wonen in Ol Pejeta Conservancy.
 • In hun huis in Ol Pejeta worden ze beschermd door gewapende bewakers om hen te beschermen tegen illegale stropers van de hoorns van Neushoorns.
 • Tijdens je safari in Ol pejeta Conservancy kun je Najin & Fatu ontmoeten.
 • In hun huis hebben ze genoeg ruimte om te spelen en veel te eten, hun favoriete eten is heel veel wortelen! De twee neushoorns hebben een speciale band met hun primaire verzorger, Jacob, die ze graag voedt en over hun buik wrijft.

Ol Pejeta heeft ook

 • Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary, waar verlaten en verweesde chimpansees worden gehuisvest.

Een Safari-gamedrive in Ol Pejeta biedt een enorm scala aan activiteiten en is ideaal voor actieve types, gezinnen of pasgetrouwde stellen, waardoor het een van de beste plaatsen in Kenia is om te bezoeken.

 • Ol Pejeta Conservancy ligt tussen de uitlopers van de Aberdares en de magnifieke, met sneeuw bedekte Mount Kenya.
 • In het 36.400 hectare grote reservaat, als je op safari gaat in Ol Pejeta, zie je Veel leeuwen sluipen door de vlakten, giraf en olifant kauwend op fluitende doornbomen,cheetah op jacht naar prooi of zelfs de ongrijpbare wilde hond en luipaard. Het Ol Pejeta Nationaal reservaat is ook een van de grootste zwarte neushoornreservaten van Oost-Afrika.
 • Begin de dag met een wandeling met de rangers of een wandeling over de savanne om vogels te spotten, te leren over speuren, planten te identificeren en misschien zelfs een zwarte neushoorn vanaf een veilige afstand te zien rondneuzen.

Naast gamedrives in Ol Pejeta kunnen bezoekers paardrijden of fietsen door het reservaat,

 • maak ook kennis met de anti-stroperijhonden.
 • spoor de leeuw op met de onderzoekers van het reservaat. De vergoedingen voor deze activiteiten helpen bij het financieren van instandhoudingsinitiatieven.
 • Je hebt een zeer goede kans om leeuwen, cheeta's, hyena's en de zeldzame Afrikaanse wilde hond te zien. En een garantie dat je neushoorns en chimpansees zult zien in de beroemde dierenreservaten in dit reservaat van 365 vierkante kilometer.
 • Je vindt in dit geweldige park ook een lange lijst van niet-zo-gewone Afrikaanse dieren in het wild, zoals het aardvarken en de grootoorvos.

Safari in Ol Pejeta: het neushoornreservaat

Het neushoornreservaat herbergt hier 100 zwarte neushoorns, de grootste beschermde populatie in Oost-Afrika. Merk ook op dat de laatste twee noordelijke witte neushoorns in de wereld, Fatu en Najin, in deze beschermde enclave leven.

Safari in Ol Pejeta: Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary

Dit is de enige plek in Kenia waar je kunt genieten van deze liefdevolle en intelligente wezens. Hier in het reservaat worden verweesde en verlaten chimpansees gered en weer gezond gemaakt.

Wanneer ze zijn gerehabiliteerd, worden de chimpansees geïntroduceerd in grote natuurlijke verblijven waar ze vrij kunnen leven en spelen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×