Safari in Solio Game Reserve of Solio Ranch


Solio Game Reserve of Solio Ranch ligt op slechts 10 minuten rijden van Glamping Kenya Lodge - hotel in Nanyuki 

Safari in Solio Game Reserve of Solio Ranch

 Geniet van jouw safari in Solio Game Reserve of Solio Ranch : ligt op slechts 10 minuten rijden van Glamping Kenya Lodge - hotel in Nanyuki

Solio Ranch of Solio Game Reserve is een particulier natuurreservaat.

Solio Ranch is een omheind, particulier beschermd gebied gericht op het behoud van neushoorns.

een safari in Solio Ranch biedt bezoekers neushoorns die in harmonie leven met andere dieren in het wild, waaronder leeuwen, cheeta's, buffels, zebra's en giraffen.

Het park biedt ook enkele van de beste luipaarden van het land en is een ideale plek om vogels te spotten.

gasten kunnen een safari doen in Solio Game Reserve, voor begeleide wandelingen en om de vlaktes te paard te verkennen.

  • Solio Conservancy is de thuisbasis van meer dan 200 zwarte en witte neushoorns die leven in een natuurreservaat van 19.000 hectare.
  • Bezoekers zullen zeker ook verschillende grote katachtigen en de big four ( er zijn geen olifanten in dit park) kunnen spotten, waaronder de leeuwen, cheeta's en luipaarden.
  • bij je safari in Solio Conservancy of Solio Range zie je De dieren in het wild : ze zijn er in overvloed, wat zorgt voor gemakkelijke en overvloedige waarnemingen. Het betekent ook dat u zich niet meteen hoeft te haasten, tenzij je dat natuurlijkheel graag zelf wil ! Breng tijd door met de grote aantallen zwarte en witte neushoorns en spot vier van de 'big five' (er zijn geen olifanten in Solio omdat ze met opzet zijn geweerd om de vegetatie voor de bedreigde zwarte neushoorn te behouden). Netvormige giraffen, elanden, waterbokken, leeuwen, luipaarden, cheeta's en vele andere soorten kunnen allemaal worden gezien.

Het reservaat op Solio Ranch (ook wel Solio Game Reserve) op het Laikipia Plateau werd opgericht in 1970 als broedplaats voor zwarte en witte neushoorns. Dit is zeer succesvol geweest en veel van deze neushoorns zijn verplaatst naar andere reservaten en andere parken het kleine park zit letterlijk vol met neushoorns en er zijn ook een aantal andere safaridieren geïntroduceerd.

  • Wat betreft de vogelvegetatie tijdens je safari in Solio Game Conservancy : Er zijn meer dan 350 soorten waargenomen op het Laikipia Plateau – het is een geweldige vogelbestemming met veel Noord-Keniaanse -vogelsoorten. Er is weinig onderzoek gedaan naar vogelsoorten en populaties in het gebied, dus mogelijk zijn er meer soorten aanwezig. Solio Ranch is niet echt opgezet als vogelbestemming, maar er kunnen privé-gamedrives en begeleide wandelingen worden geregeld voor vogelspotters.
  • Op het Laikipia-plateau en in  Solio Ranch bieden we het hele jaar door goede vogelspotting. De beste tijd voor vogelaars is van november tot april wanneer de trekvogels uit Europa en Noord-Afrika te zien zijn. Dit valt deels samen met het natte seizoen, waarin veel soorten in broedkleed broeden.
  • je safari in Solio Game reserve wordt een safari om nooit te vergeten.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×