Beklimming Mt. Kenia Sirimon route 5 dagen


Beklimming Mt. Kenia Sirimon route 5 dagen

Dag 1:

Nairobi/Naro Moru - Old Moses-kamp. (3.300 m) 3 uur

Na het ophalen bij Glamping Kenya Lodge, ga je naar de Sirimon Park-gate (2.650 meter) voor de lunch. Vanaf de gate trek je door prachtige bergbossen, bamboe en gigantische heidevelden voordat je het hooggelegen heidelandschap bereikt en onze eerste hut (Old Moses-kamp) voor diner en overnachting. Dit is een rustige tocht die 3 - 4 uur duurt met een hoogteverschil van 680 meter.

Dag 2:

Old Moses - Shipton-kamp (4.200 m) 7 uur

Na het ontbijt volg je het pad bergopwaarts en ga je rechtsaf bij de kruising. Na een waterpauze vervolg je de weg over de Ontulili River voordat je rechtsaf gaat door het heidelandschap en de Liki North River oversteekt. Vervolgens ga je bergopwaarts naar Mackinders Valley, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de vallei richting Shipton Camp. Dit kamp is een surrealistische omgeving onder de torenhoge toppen en gletsjers.De bewonerspopulatie bestaat uit rotshyraxen en zonnevogels.

Diner en overnachting in dit kamp.

Dag 3:

Acclimatisatie van de hele dag in Shipton.

Voor een betere acclimatisatie kun je een rustdag nemen in het Shipton-kamp. Korte wandelingen / dagtochten zijn mogelijk op het topcircuit, beklimming naar de Oblong- en Hausberg-tarns, waarbij je een hoogteverschil van 370 meter bereikt voordat je terugkeert naar het kamp voor de lunch. De middag is vrij. N.B: Hoog klimmen en laag slapen is uitstekend om te acclimatiseren, maar je kunt dat bijna net zo goed doen terwijl je in de zon wandelt en naar de adelaars kijkt!

Dag 4:

Shipton - Point Lenana (4985m) - Mount Kenya Bandas (2800m) 11-12 uur Start om 3.00 uur om pt Lenana op tijd te bereiken voor de Afrikaanse zonsopgang.

De klim begint op een bevroren puinhelling en gaat verder op een rotsachtig pad met wat heel klein klauteren. Met een goede Maan heb je nauwelijks een zaklamp nodig. Zonder maan kan je een prachtig zicht hebben op de sterrenhemel. De klim duurt 3 tot 4 uur en om de opwinding nog groter te maken, is de Kilimanjaro ook zichtbaar vanaf de horizon.

Daal terug naar Shiptons-kamp voor een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt beginnen we aan een 5 uur durende afdaling via de Mackindervallei naar het Old Moses-kamp (3.300 meter). De afdaling is zacht en biedt voldoende tijd om te genieten van het fascinerende landschap, waaronder de heidevelden, voordat u het kamp bereikt voor de lunch. Diner en overnachting in het Old Moses-kamp.

Dag 5:

Old Moses – Naro Moru

Na het ontbijt transfer terug naar Naromoru, aankomst rond de middag. De namiddag kan je relaxen aan het zwembad van Glamping Kenya Lodge, waar je in vol pension verblijft.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×