Beklimming Mt. Kenya Chogoria - Sirimon route 5 dagen


Beklimming Mt. Kenya Chogoria- Sirimon Route 5 dagen

Dag 1:

Nairobi/Naro Moru- Mt Kenya Bandas (2.900 m) 3 uur,

We vertrekken om 08.00 uur vanuit Nairobi/Naro Moru en rijden door het landbouwgebied naar de stad Chogoria voor de lunch. Na de lunch rijden we naar de rand van het bamboebos, waar we onze trekking door het dichte bamboebos beginnen over een afstand van 10 km naar de Mount Kenya Bandas. Diner en overnachting in de Meru Mount Kenya Bandas.

Dag 2:

Mt Kenya Bandas - Lake Ellis-camping (3.450 m) 4 uur,

Na het ontbijt en het sorteren van de bagage van de dragers, vertrekken we in een prettig en rustig tempo de berg op. Een iets langere wandeling via Lake Ellis geeft een schilderachtig uitzicht op Mugi, Ithanguni en de Giants Billiards Table, we volgen de rivier stroomopwaarts voor ongeveer 3 km, het landschap en de flora zijn hier bijzonder mooi. Lunch aan de oevers van een riviertje, daarna is het tijd om verder naar ons kamp te gaan, op ongeveer 3.450 meter.

Dag 3:

Lake Ellis - Minto`s Camp. (4.200 m) 4-5 uur,

Na het ontbijt volgt u de bergkam ongeveer 3 uur de berg op om uiteindelijk op de toeristische route op de normale Chogoria-route te komen op een hoogte van ongeveer 4.100 meter. Adembenemend uitzicht over de Gorges Valley en terug richting Ithanguni en de noordelijke heidevelden. De lunch wordt geserveerd bij een klein riviertje voordat we nog een uur verder gaan naar het Mintos Hut-gebied op 4200 meter. De middag breng je ontspannen door in het kamp, ​​hoewel een wandeling van 10 minuten naar de "Tempel" zeker de moeite waard is. Dit is een verticale klif van 150 meter hoog die zijn naam dankt aan de positie die bezoekers vaak aannemen als ze over de rand turen: ze zien eruit alsof ze aan het bidden zijn. Een vroege nacht wordt aanbevolen, aangezien je de volgende dag de top probeert te beklimmen.

Dag 4:

Minto`s - Pt Lenana (4.985m) - Liki Noord-kamp. 8-9 uur,

De poging om de top te bereiken begint om 03.00 uur en je wandelt ongeveer drie uur naar Point Lenana (4.985 meter), dit is de top voor wandelaars, waar je op tijd aankomt om de Afrikaanse zonsopgang te aanschouwen. Daal af naar Shipton Camp voor het ontbijt. Na het ontbijt begin je aan een 3 uur durende afdaling via de Mackindervallei naar het Liki North-kamp (3.900 meter). De afdaling is zacht en biedt voldoende tijd om te genieten van het fascinerende landschap, waaronder de heidevelden voordat je het kamp bereikt.

Diner en overnachting in Liki Noord-kamp.

Dag 5:

Liki North/Old Moses-kamp - Naromoru.

Na een vroeg ontbijt in de ochtend daal je 2 uur af naar het Old Moses-kamp en transfer naar Naro Moru, waar je rond de middag aankomt. De namiddag kan je relaxen aan het zwembad van Glamping Kenya Lodge, waar je in vol pension verblijft.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×