Zwarte neushoorns in Solio & Ol Pejeta

Zwarte neushoorns in Solio & Ol Pejeta

Wist je dat Kenia in de jaren zeventig de thuisbasis was van meer dan 20.000 zwarte neushoorns. In de daaropvolgende twintig jaar werd de bevolking gedecimeerd door stroperij, waardoor het aantal terugliep tot minder dan 400. Zwarte neushoorns werden als ernstig bedreigd verklaard.

Volgens het Wildlife Department telt Kenia nu bijna duizend zwarte neushoorns. Dat is de derde grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld, na Zuid-Afrika en Namibië. Er zijn nog maar 6.200 wilde zwarte neushoorns in de wereld

Met een populatie van ruim 165 oostelijke zwarte neushoorns is Ol Pejeta het grootste zwarte neushoornreservaat in Oost- en Centraal-Afrika. Gelegen op slechts 1 uur rijden van Glamping Kenya Lodge.

Solio Conservancy is de thuisbasis voor meer dan 90 zwarte neushoorns, op slechts 10 minuten van Glamping Kenya Lodge. Het is verantwoordelijk voor de translocatie van meer dan 100 zwarte en 60 witte neushoorns naar andere delen van Kenia, waaronder 6 naar Oeganda.

Zwarte neushoorns staan ​​bekend om hun complex sociale gedrag en probleemoplossend vermogen. Ze vertonen een hoger niveau van intelligentie vergeleken met andere neushoornsoorten. Ze zijn in staat om te leren en zich aan te passen aan hun omgeving, individuen te herkennen en coöperatief gedrag te vertonen.

Vrouwtjes mogen langer dan drie jaar bij de moeder blijven. De levensduur in het wild bedraagt 35-50 jaar.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×